Sandraaasliv.blogg.se

vecka 27

Publicerad 2014-11-30 10:02:00 i Allmänt, gravid, mittliv,

 
 
Söndag vilket betyder att vi nu går in i en ny vecka, vecka 27 <3
 
Denna vecka säger denna app:
 
Barnet:
Notera att från och med vecka 27 och framåt anges barnets totala längd tillskillnad från huvud-stjärt som tidigare använts. Barnets totala längd är nu ca 34 cm och väger ca 950g i början av veckan och ca 1075 g vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Barnet suger ofta på tummen. Ögonfransarna är fullt utväxta.
 
Mamma:
Du har kommit långt nu, andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi. Nu kan du ansöka om ev. graviditetspenning. Många faktorer avgör din mages storlek, barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare och om du är svullen på grund av att du samlar vätska.
 
Partner:
Vid den här tidpunkten brukar den blivande mamman må som allra bäst. Ta därför tillfället och gör saker som ni tycker är roliga. Gå på bio, träffa vänner och börja planera vad ni behöver till er kommande bebis.
 
Jag:
Jag märker och känner att magen växer, både på kläder och att jag känner att jag blir tyngre tex när jag ska böja mig, komma mig upp från golvet osv.De sista veckorna tycker jag det har hänt som mest, samtidigt som jag vissa tillfällen inte känner mig så himla stor och andra känner jag mig som en elefant.
Det är en rörlig donna som jag har i magen och som mest är det på kvällar och nätter, nu kan man riktigt börja på att se att magen rör sig hit och dit eller ändrar form när hon rör sig. Inget illamående vilket är så himla skönt, när jag var i början av min graviditet och mådde som illast och när jag var som tröttast tänkte jag att det här kommer jag inte orka eller klara, men som appen säger att man brukar må som bäst denna tidpunkt. Tröttheten kommer ibland om jag tex inte fått sova ordentligt, sen har jag förkylningar som verkar vilja stanna kvar och bara byta av varandra vilket är himla jobbigt, helst när jag vill träna och röra på mig men det bara är vila som gäller då kryper det i kroppen. Foglossningarna är som värst på kvällarna om jag jobbat en hel dag, eller hållt i gång på något annat sätt eller om jag bara varit väldigt stillasittande mycket under dagen.
 
Har även bestämt mig för att ta influensavaccinet och detta mycket pågrund av att jag nu också märker att mitt immunförsvar inte är på topp och att jag verkar åka på det mesta, så jag känner att det nog kan vara en bra grej att göra även om jag var emot det tidigare så efter att ha läst så har jag ändrat mig.
 
Hur mår ni just nu? :-)

Önskelista.

Publicerad 2014-11-30 00:25:23 i Allmänt, gravid, mittliv,

 
Lite från min önskelista denna jul, lite saker till mig själv men sen så vill jag och mannen även ha saker till vår lilla skatt <3
 
Nu är det dags att krypa ner under täcket efter en myskväll med mannen. 
Godnatt!

Morgonstund har guld i min.

Publicerad 2014-11-29 10:14:17 i Allmänt, gravid, mittliv,

 
 
Mysmorgon med tända ljus, mysiga filten och en god frukost framför tvn. Mannen är och jobbar några timmar så jag känner verkligen ingen stress att ta av mig myskläderna utan ska njuta ordentligt.
Igår blev det en riktigt lugnt eftermiddag och kväll då jag hade öppnat på jobbet så blev det en riktigt tidig morgon vilket resulterade i att jag var rätt så trött när jag kom hem.
 
 
Hade brev från försäkringskassan innanför dörren när jag kom hem igår, jag har blivit beviljad graviditetspenningen, vilken lättnad! Har bara blivit något tokigt då jag sökte till den 24 feb men bara fick till den 15, så jag hoppas försäkringskassan ringer upp mig på måndag så jag får höra vad som har gjort det så hoppas jag att jag får enda till den 24 som jag sökt :-) Man blir ju som sagt inte mindre klumpig osv ju längre tiden går och ju närmare BF man kommer.
 
 
 
Igår gick vi även under hundrastrecket, så nu är vi nere på tvåsiffrigt!!
Helt galet, vilken längtan, kärlek och lycka man känner! <3
Jag har ju som sagt tyckt att tiden har gått otroligt snabbt och även mannen har gjort det så jag hoppas att den resterande tiden också ska göra det, vet i alla fall att december månad kommer gå otroligt snabbt så det är juletider :-) ÄLSKAR JULEN!!
 
Har hunnit köpa tre julklappar såhär långt, känns himla skönt att vara ute i god tid, för om man väntar in i det sista så blir det bara massor av stress och man hittar inte riktigt det man är ute efter. Man vill ju hinna njuta av den mysiga tiden också.

Om

Min profilbild

Sandra

Jag är en nybliven mamma som skriver om min vardag, allt från träning till om familjen och annat smått och gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela